ABN AMRO DOET WOKE, LAAT REKENINGHOUDERS BRAKEN EN DIE RENNEN WEG

Voor een reactie, ga naar mijn tijdlijn op Twitter waar de orgieclub van de Zuidas ook te vinden is; wilt u in deze woke tijden helpen om nog iets van neutrale journalistiek te realiseren, kijk dan svp op mijn BackMe-account.

Hij die zonder zonden is werpe de eerste steen. Zelfs de grootste barbaar moet wel van de Bijbel houden. Eric veroordelen doen we dus niet. Wie? Eric van der Linden. Werkt bij ABN AMRO, doet bij de bank ‘iets met projecnten en processen’ en buiten het kantoor verder alles wat een hartslag heeft. Eric is namelijk polyamoreus en dat is mooi, zeg ik als fundamentalistisch liberaal. Doe lekker je eigen ding, beleef je vrijheid zo intens als een Eric maar val anderen er misschien ook niet mee lastig. ABN AMRO maakte echter een reclamefilmpje, bedoeld om te laten zien dat ze Eric in dienst hebben. Dat is namelijk bijzonder, omdat Eric dus meer soa’s heeft dan ABN AMRO witwasklanten. Nu zou men vroeger hebben gezegd: dat Eric iedereen doet moet hij zelf weten, we gunnen iedereen zijn/haar/het/hun/hxx privacy. Das war einmal, ABN AMRO maakt nu reclame met de promiscuïteit (lekker, niks mis mee) van een van de werknemers. Waar zit daar het verdienmodel in? Een bank doet het voor de knaken en is in feite amoreel, vrij logisch eigenlijk. In de reclame vertelt Eric nu dat hij ‘binnen de bank nergens tegenaan loopt, met zijn polyamoreuze levenststijl’. Dat is jammer, er loopt daar mooi spul rond. Waar het ABN AMRO natuurlijk om gaat, is dat we de bank ineens allemaal geweldig progressief en daarmee lief vinden. Er is ook een filmpje met een transgender die het daar allemaal geweldig vindt. Ik maakte daar een tweet over, omdat ik het een beetje hypocriet vindt. Enkele van mijn volgers raakten verbolgen over de emoterreur, de woke-bukkake waarmee de de facto ambtenaren van deze staatsbank met emmers tegelijk argeloze youtubers onaangenaam verrassen. Prompt hebben ze hun rekening opgezocht.

Waarom moeten we ABN AMRO wantrouwen, met betrekking tot dit media-offensief? Iedereen die de bank een beetje kent, weet dat de boodschap niet oprecht is. Met de dagelijkse operaties helpt de bank gewone mensen namelijk steeds verder de vernieling in. De Nederlandse huizenmarkt is een zeepbel geworden, van pre-Lehman proporties. Het waren de banken die de speculatie op krediet faciliteerden, met ABN AMRO voorop. Leuke vraag tussendoor: werken er eigenlijk moslims bij ABN AMRO? Wokies zijn dol op moslims. Het faciliteren van speculatieve bubbels met rente komt alleen neer op het breken van het verbod op financieel woekeren. In de geest van de Koran is het logischer dat deelnemers aan de maatschappij, anderen helpen tegen redelijke (kostendekkende) vergoeding. In plaats daarvan faciliteert ABN AMRO met de tophypotheken dat mensen zwaar in de problemen komen. En als iemand het niet kan betalen, dan kleden de advocaten van de bank je voor de rechter uit, als meedogenloze villers. Bezoek eens zo’n zitting en zie de ware aard van de bank. Ook dat is volledig in strijd met de Koran, mildheid is immers de ‘righteous deed’. Ik kan niet wachten op een filmpje van een meisje met een hoofddoekje, dat bij ABN AMRO werkt. ‘Namens de bank trek ik wanhopige woningzoekenden het vel over de oren, zodat onze internationale investeringspartners superieure rendementen boeken ten koste van de lokale samenleving. Ook dat is ABN AMRO.’

Hoe draagt ABN AMRO eigenlijk bij aan ondragelijke woonlasten? Simpel. De bank is kampioen securitiseren, waarbij hypotheken worden doorverkocht aan investeerders. Die vragen Nederlandse banken om steeds meer beleggingsproducten (gebouwd op uw rente of huur) en dat maakt de Nederlandse burger de melkkoe van het financiële systeem. Dat principe heet ‘predatory lending’: het geld gaat op zoek naar rendement en komt bij de arme starter met woningnood uit, het proces begint niet bij de laatste. Het is natuurlijk niet in het voordeel van de huizenkoper om tonnen te veel op een postzegel te financieren: het hele financiële systeem is dan ook gebouwd op zo hoog mogelijke leningen, omdat er dan meer belegd vermogen is geschapen. De huizenkoper of huurder is het product, niet de klant. Wie rente of huur betaalt is een schaap dat via de securitisatiemarkt in stukken wordt gesneden voor doorverkoop. Hoe dan, kan men zich afvragen, slaagt de bank er dan in om die schapen het bankgebouw in te trekken? Door filmpjes te maken die terechte braakneigingen opwekken bij kritische mensen, maar klaarblijkelijk toch hele volksstammen zichzelf vrijwillig bij het slachthuis met groengeel logo laten aankloppen.

Over dit verschijnsel, het securitiseren, maakte ik deze video. Daaruit blijkt ook een ander vervelend feit. ABN AMRO heeft, net als Deutsche Bank, gekke koeien op de balans. Daarmee bedoel ik beleggingen of zelfs hele bedrijfsonderdelen, die een zeer negatief rendement kennen. Dat is het gevolg van een bankwezen dat een kredietcrisis veroorzaakt en dan gered wordt: dat gaat dan door met de eerder gemaakte fouten. Het scheppen van kredietgedreven bubbels zorgt ervoor dat steeds meer mensen betalingsproblemen geraken en dan heeft ook de bank een probleem. ABN AMRO is afhankelijk van de centrale bank om deze rommel te kunnen dumpen. In dezelfde video komt ook deze afbeelding aan bod, waaruit blijkt dat ABN AMRO letterlijk niets van het van de ECB gekregen geld heeft gebruikt om de samenleving ook echt te helpen. Al het bijgedrukte geld gaat meteen weer naar de ECB en berijkt ondernemers nooit en draagt ook niets bij aan economische groei.


7d30abd9edpng

Alle miljarden worden opgestapeld en ABN AMRO is meer dan bijvoorbeeld Rabobank afhankelijk van impliciete staatssteun. Dat blijkt ook uit de koers van ABN AMRO, ondanks duizenden miljarden aan steun van centrale banken en overheden aan de economie staat deze nog ver, ver onder water. Die situatie heeft niets met Corona te maken, al ver voordat de vleermuissoepfabriek van Unox in Wuhan ontplofte, was deze trend al zichtbaar – waar Rabobank dan weer geen last van heeft maar daar werkt dus Eric ook niet. Er komt mogelijk een moment waarop banken meer steun nodig hebben dan de ECB nu geeft en ABN AMRO zal als eerste bij de overheid aankloppen. Daarom is het ook de bank die de meeste rommel op de balans heeft, die zich als eerste als extreem woke presenteert aan het Nederlandse publiek dat mag bloeden voor het redden van banken terwijl die banken datzelfde publiek kort daarvoor nog leegtrokken met hun woekerkredieten. Dat is wat hier speelt. Natuurlijk kan het de top van de bank niets schelen dat Eric werkelijk alles en iedereen te grazen neemt, op een leuke manier. Welke praktische, zakelijke waarde zit er in dat feit voor rode oortjes? Er is geen enkele reden waarom een gewone bank zich met dat gegeven op de borst hoort te kloppen, onder normale omstandigheden. Maar we leven niet onder normale omstandigheden. We zitten in een tijdperk met technisch failliete financiële instellingen die doorlopend steun nodig hebben, nu in de vorm van gratis geld van de ECB-in ruil voor zelfs de slecht presterende bezittingen. Dat tijdperk wordt ook gekenmerkt door de knotsgekke ‘woke’ cultuur, waarin het publiek aanslaat op dit soort signaaltjes en prompt vergeet eens kritisch naar de jaarrekening van de plotseling zo maatschappelijk betrokken bank te kijken.

Ik mocht recentelijk een biertje drinken met een bekend, nationaal politicus met net als ik niet-Westerse roots. Samen hebben we meer pigment dan de hele top-100 van die bank bij elkaar, wat de politicus en mij niet kan schelen maar ABN AMRO zit er heel erg mee. Als je het echt zo belangrijk vindt, ontsla dan meteen je hele directie en vervang die uit enkel de zwarte vrouwen die in je organisatie hebt rondlopen – en Eric, dat is goed voor de teambuilding. Dat doet de bank ook niet, wat bewijst dat het allemaal een marketingtruc is. Hoe dan ook, de politicus en ik geven allebei niet om het woke gedoe, we prefereren het kleurenblinde principe. Een Amerikaanse predikant zei eens dat je op je karakter beoordeeld zou moeten worden in plaats van je huidskleur – laat staan je bangalijst. ‘Woke’ wijkt daar vanaf, slaat aan het standbeelden omvertrekken en mist de schade die banken aan de samenleving hebben aangericht, binnen de gemeenschap van elke demonstrant, compleet. Het nieuwe denken in termen van ‘wit’ en ‘van kleur’ en allerlei gekke gendertermen verzwakt samenlevingen, terwijl iedereen, wit of zwart, en met wie je het ook doet, ernstig wordt benadeeld door de ABN AMRO’s van de wereld die een huizenbubbel hebben gecreëerd. ABN AMRO heeft een kanaal vol tenenkrommende woke filmpjes die geen hond kijkt, waarin ook een donker meisje voorkomt waarvan de ouders arm zijn. ABN AMRO geeft dan gratis hockeyles maar beter vragen we ons af waarom de bank bijdraagt aan de wooncrisis, door het genoemde woekeren. In plaats van dat mensen daartegen demonstreren, raken ze onderling verdeeld door ‘woke’. De andersgekleurde buren zijn niet de vijand vanwege de afwijkende hoeveelheid pigment, jullie zijn allebei slachtoffer van de huizencrisis – en hebben dan ook een gemeenschappelijke vijand. In dat licht is het niet vreemd dat de bank waarvan de koers het meest onder water staat, ook het meest woke imago uitbraakt.

De eerste mensen hebben al hun rekening opgezegd. ABN AMRO reageert in mijn tijdlijn op Twitter, zodat ook de bank het/haar/zijn/hun/hxxx zegje kan doen, daar hecht ik aan. Ik ga een weekje op de camping (iets met een liedje van Bløf en een zuiderbuur) zitten en vul soms enkel die tijdlijn aan. Shalom!

Voor een reactie, ga naar mijn tijdlijn op Twitter waar de orgieclub van de Zuidas ook te vinden is; wilt u in deze woke tijden helpen om nog iets van neutrale journalistiek te realiseren, kijk dan svp op mijn BackMe-account.