GRIEZELIG: HUAWEI EN CHINESE COMMUNISTISCHE PARTIJ STARTEN NEPNIEUWSCAMPAGE OM ZICH VRIJ TE PLEITEN VOOR CORONASCHADE

Laten we het beestje bij de naam noemen. China is een verschrikkelijk land, onze grootste en gevaarlijkste vijand. Het is alsof Hitler de oorlog heeft gewonnen en een halve eeuw later zit zijn kleinzoon op de troon. Met de gemiddelde Chinees is er niks aan de hand, dat is ook maar een mens: alleen wel een die onder de terreur van de Chinese communistische partij moet leven, het dodelijkste repressieve regime uit de geschiedenis. Tientallen miljoenen stierven er door toedoen van Mao en zijn vrienden en ook nu nog heeft het land concentratiekampen. Als we niet uitkijken wordt de Chinese communistische partij de winnaar van de Coronacrisis.

Het lijkt erop dat China ook heeft gelogen over de ernst van de situatie rondom Corona, van een dictatuur verwacht je niet anders. Het is nu druk doende om de eigen verantwoordelijkheid te minimaliseren en daar wordt nu ook Twitter voor gebruikt. China en telecomgigant Huawei kopen volgers in. Ene 'Shirly' tweet zogenaamd op eigen titel:


9f3b6b8f82png
Kennelijk is het een medewerker van Huawei. Dat bedrijf wil de spullen leveren om het 5G-netwerk uit te rollen, maar terecht vrezen steeds meer Nederlandse en Europese politici dat China misbruik zal maken van de mogelijkheden die dat oplevert, van het uitbaten van marktmacht tot het hacken van toestellen. China had al een slechte reputatie en Corona maakt dat alleen maar erger. Plots is daar Shirley, die 'op eigen titel' berichten plaatst maar Twitter wel betaalt volgers te krijgen.

b1de87145cpng
Shirley deelt wel alles van haar eigen werkgever, alsmede artikelen die Westerse leiders zoals Trump de schuld geven van de ernst van de uitbraak. Wie een beetje wakker is snapt wel dat het propaganda is, maar ongevaarlijk is het niet. Door een bepaalde boodschap heel vaak te herhalen zal hij uiteindelijk toch blijven hangen.

7a7394733dpng

De communisten hebben ook een hekel aan Taiwan, want dat is wel vrij. De WHO mag daarom niet praten over de lessen die te trekken zijn uit de Taiwanese aanpak, blijkens dit schokkende interview. Dat komt de oplossing van de Coronacrisis natuurlijk niet ten goede maar dat accepteert de WHO kennelijk zonder enig protest.1faec19015png

China is al jaren een strategie aan het uitwerken, waarbij het de eigen macht vergroot door intellectueel eigendom te stelen. De EU is bekend met dit verschijnsel, aldus onderzoek naar illegale Chinese activiteiten maar legt het land geen strobreed in de weg.

Het resultaat is verschrikkelijk. China drukt met oneerlijke concurrentie, feitelijke slavernij en plat jatwerk Europese producenten uit de markt en dit continent laat het gebeuren. De handelsbalans van de EU met China is volgens EuroStat daarom gezakt naar 200 miljard euro negatief, elk jaar weer. China pot grote hoeveelheden geld op en gebruikt dat om de machtsbasis van de Chinese communistische partij te verbreden.


7cd27ad1f2png

Leuk hoor, die goedkope rotzooi uit China, maar door het te kopen financier je wel concentratiekampen. Misschien moeten we eens heel goed nadenken over de relatie met China. Zolang het een communistische dictatuur is zouden we het niet als een normaal land moeten beschouwen, dat is het niet. Bij Taiwan ligt dat natuurlijk anders, dat verdient eigenlijk veel meer steun. Een enorme importheffing op Chinese goederen zou terecht zijn. Daarmee wordt de handel met dit land dan wel geraakt, maar die is toch al schadelijk voor de EU. Bij de VS is het niet anders.

Het doelbewust beschadigen van de handel met China heeft nog een voordeel. In een dictatuur wordt niks ontwikkeld, want de communisten bestrijden elk creatief gedrag van vrije geesten met grof geweld. Daarom jat China ook zoveel, het kan niet anders. Als goederen met gestolen technologie van Europese en Amerikaanse markten worden geweerd, dan is dat gunstig voor de ontwikkelaars van die oorspronkelijke patenten. Banen, productie en inkomsten blijven dan in eigen land en de winst op de technologie die China met zoveel moeite probeert te ontvreemden, belandt dan in de zakken van de rechtmatige eigenaar. Dat bevordert de innovatie in eigen land. Als we dit niet goed organiseren, is de communistische partij op een gegeven moment zo machtig dat Europese regeringen wel moeten buigen. De eigen economie is dan kapot, want al het intellectueel eigendom van enige waarde is dan gestolen.

Als China het spel vies speelt, hoeft Europa zich ook niet aan de regels te houden. Het boycotten van Chinese bedrijven als Huawei in kritieke sectoren van onze samenleving (zoals telecom en zorg) is een eerste stap in het beteugelen van de groeiende macht van de Chinese communisten. Jarenlang was dit geen onderwerp van gesprek, zo blij als we waren met de plastic rommel en goedkope kleertjes bij Zalando.

Met dat naïeve gedrag hebben we een monster gevoed. Het is tijd om het te laten verhongeren.