HONDERD PROCENT IS TEGEN EEN DIGITALE EURO - WORDT TOCH DOORGEDRUKT

Het klinkt goed, een consultatie. Je bent iets heftigs van plan dus je vraag de mensen of ze er ├╝berhaupt wel zin in hebben. Het gaat hier over de digitale euro, de CBDC. Daarmee komt contant geld te vervallen. Het voordeel voor de centrale bank is dat er negatieve rente mogelijk gemaakt kan worden zonder dat mensen kunnen vluchten. Omdat vervolgens elke scheet die mensen laten wordt opgeslagen, is privacy voorgoed verdwenen. En waarom? Niemand die het weet. CBDC is een oplossing op zoek naar een probleem.

171c26dba4png

De Europese commissie wil dit onzalige plan er in het eerste kwartaal van 2023 doordouwen. Nu is er een website van de commissie met een vriendelijk klinkend 'have your say'. Daar kwamen 14228 reacties op en als we de eerste driehonderd lezen, dan blijkt dat letterlijk niemand voorstander is. De meeste reacties komen uit Duitsland en dat is te begrijpen. Duitsers begrijpen als geen ander waarom je hyperinflatie en een ongecontroleerde overheid moet willen. Nu lijkt het er niet op dat er naar de mensen geluisterd wordt. De introductie gaat gewoon door en als duidelijk is wat een monsterlijk project het is, zit je er al heel ver in. Zo werkt Europese democratie. Precies hiervoor zou een referendum op zijn plek zijn geweest maar dat is helaas afgeschaft. Anders zou een digitale spionagemunt er nooit kunnen komen.

Ik maakte er met Robert Valentine een video over, hier te zien. Intussen gaat al mijn tijd zitten in het doorspitten van dit soort regelgeving, teneinde het publiek te informeren over wat er komen gaat. Wilt u mij hierbij helpen? Kijk op BackMe voor de mogelijkheden en borrel gezellig mee.