NCTB (SORT OF): ‘NAKENDE VACCINATIEPLICHT IS NIET TE HANDHAVEN'

‘Sort of’, want die twee zaken (handhaven en vaccinatieplicht) staan in hetzelfde document, maar niet in dezelfde zin. Waar gaat dit over? Ernst Kuipers, de nieuwe minister van slijterij, coffeeshop en McDonalds open houden maar de sportschool sluiten verstuurt een Kamerbrief over OMT-advies nummertje 139. Avondklok, zorgketens belasten, meten is moeilijk, de bekende riedel.

Het pakket bevat een bijlage en dat is een brief van de coördinator terrorismebestrijding (NCTB). Die houdt zich kennelijk niet bezig met externe dreigingen, maar de vraag of de bevolking dit allemaal nog wel trekt. Geen enge buitenlandse terreurbewegingen zijn het subject van studie van onze veiligheidsdiensten, maar ‘illegale thuisfeesten’. Als je in je eigen huis een borreltje organiseert is dat al ‘illegaal’, je bedenkt het niet. De NCTB adviseert over het scheppen van draagvlak voor de maatregelen, los van de vraag of die ook zin hebben. Zo merkt de de NCTB op dat er een studie van de TU Delft was, die liet zien dat een coronapas onzinnig is. De NCTB merkt dan op dat dat gevolgen kan hebben voor ‘het draagvlak’ voor de Coronapas. Het is dus niet zo dat heel duidelijk uitgelegd kan worden waarom die pas er is, nee, die pas moet er sowieso komen en bepaalde vervelende feiten (zoals wetenschappelijk onderzoek door TU Delft) kunnen het draagvlak verkleinen.


7cd2eafe06jpg

Beleid moet dus ‘gecommuniceerd’ worden, dat vergroot het draagvlak. Daarom is het ook nodig om naar ‘andersdenkenden’ te luisteren, voor de vorm kennelijk. Het is niet zo dat het nut van een bepaalde impopulaire, maar nuttige en proportionele maatregel uitgelegd moet worden; nee, die maatregel moet van draagvlak worden voorzien. Kennelijk is het slecht gesteld met nut en proportionaliteit van die maatregelen.67b2bc3179jpg

De NCTB wil daarom dat er naar het perspectief voor de lange termijn wordt gekeken, en wat treffen we daarin aan? De vaccinatieplicht, het staat er letterlijk. De 2G-maatregel lag ook al lang op de plank voor hij naar de Kamer ging, vandaar dat Mona Keijzer opstapte voordat het zo ver was. In haar afscheidsbrief kondigde ze 2G onbedoeld aan en later bleek dat zo uit te komen. Op dezelfde manier wordt er achter de schermen al over de vaccinatieplicht, de handhaving ervan en ‘het scheppen van draagvlak’ gesproken. Oostenrijk heeft de plicht al ingevoerd, in Duitsland wordt hij overwogen dus de kans is groot dat Nederland ooit volgt. Een vaccinatieplicht rechtvaardigt een eeuwigdurende QR-code, met een digitaal paspoort dat nooit verdwijnt. Dat was al een doel op zich, de medische noodzaak is irrelevant. Het bekt wel lekker: als je geen QR-pas gebruikt, breng je oma in gevaar. Dat is niet waar, maar de meerderheid gaat er in mee, bijzonder genoeg.

Ik houd met mijn volgers op BackMe QR-vrije aktiviteiten. Meedoen en zo mijn werk mogelijk maken?