NOG MEER CORONAREPRESSIE: DAN GAAN WE MAAR BUITEN SPORTEN

Natuurlijk moet iedereen zelf weten of hij zich laat prikken. Ik ben geen dokter, dus ik ga me niet uitspreken over de werkzaamheid van die vaccins (al laat peer-reviewd onderzoek zien dat de werkzaamheid rap daalt en er dus meer prikjes aan zitten te komen). Wel zijn er grote vraagtekens te plaatsen bij die app. Het idee van een gekoppeld Europees digitaal identiteitsbewijs stamt al uit 2011 en dus geen reactie op Corona. Het koppelen van al die gegevens levert een gigantisch veiligheidsrisico op. Alle persoonsgegevens van elke Europeaan zijn straks via een enkel punt te stelen voor een slimme hacker. Om die reden ben ik een tegenstander van die app, maar als ik naar de sportschool wil moet ik hem gebruiken. Dat is ronduit ondemocratisch. Maar goed, we laten ons niet kisten: daarom gaan we maar zelf sporten. Aankomende zondag is er een grote wandeltocht van ruim dertig kilometer die start vanaf bezoekerscentrum Kennemerduinen in Overveen, naast Haarlem. Inschrijven doet u hier. Het is mogelijk om halverwege af te haken en in te stromen. Voor mijn BackMe-volgers heb ik speciale borrels, daarvan is er morgen een op een geheime plek in Amsterdam. Ik heb nog een paar plekken over: wie het eerst komt wie het eerst maalt, inschrijven doet u hier. Voor volgers op BackMe is er altijd plek, maar er mogen een paar Twitteraars mee. Wie zijn emailadres achterlaat, krijgt een uur voor aanvang de exacte plek, ergens in Amsterdam, om 19:00, inclusief de niet-onderhandelbare spelregels. Mijn BackMe-account vindt u hier. We gaan ons niet gek laten maken, we passen er wel een mouw aan, die malle maatregelen. Een minister van volksgezondheid die drempels opwerpt om te sporten, doe even normaal. Tot morgen 3 november 19:00 bij de borrel in Amsterdam en anders tot zondag 7 november om 10:00 bij de Kennemerduinen. De volgende inhoudelijke borrel voor mijn BackMe-mensen is op 10 december in Maastricht en Hoek van Holland, Amersfoort en Enschede zijn in de maak. Wat mensen vonden dat het wel allemaal veel in de buurt van Amsterdam was: u vraagt, wij draaien.