UIT 2015: EEN EURO SAMEN MET ZWAKKERE STATEN BETEKENT LAPPEN VOOR DE NEDERLANDER

Niets ontspant beter dan de jaarlijkse trip naar de Franse camping. Handig, daar kun je met Nederlands geld betalen: wisselen hoeft niet meer! Mis. Als twee zeer verschillende landen hetzelfde geld krijgen, zitten ze ook aan dezelfde centrale bank vast. De mogelijkheid om lokaal economisch noodzakelijk beleid toe te passen verdwijnt, dus er is een centraal ministerie nodig dat belasting heft. De opbrengsten zijn nodig om de verschillen glad te strijken en vergelijkend warenonderzoek laat zien dat de kosten van eenheid wel eens tien procent van de jaarlijkse economie kunnen bedragen, maar het getal van vier procent is gangbaarder. Wil je iets, dan moet je ook het bonnetje pakken.

Van een afstandje bekeken lijkt het alsof Nederland in rep en roer is vanwege de inflatie. Maar die inflatie is de normaalste zaak van de wereld, als je als EU en eurozone de boel bij elkaar wilt houden. Er is sprake van opzet. Een euro kan niet bestaan zonder grote financiële offers van Nederland. Dat was de voorspelling zeven jaar geleden, nu is het duidelijker dan ooit. Niet Poetin is schuldig aan de inflatie (ook al is het geen fijne vent) maar de D66-stemmers in uw omgeving. Een half uur kijkplezier, terug naar 2015. ‘Wanneer snappen mensen dat het moeten betalen een steeds terugkerend iets is?’.

Ik loop hier nog een keer de berg op, de marathon van Amsterdam is nakende. Mijn werk mogelijk maken kan via BackMe.org, borrel gezellig mee. Bonne soirée!