WEG SOCIAAL CONTRACT: WEL EUROPEES BSN, MEER BELASTING, GEEN VERPLEGERS OF HUIS

Over een paar jaar zal er met gefronste wenkbrauwen naar deze periode worden gekeken. De zorg wordt afgeknepen, met name de longafdeling. Net dan krijg je een pandemie die vooral deze tak van sport betreft. Er komt een noodkreet van de kant van de verplegers in die sector: we kunnen het niet meer aan, we hebben te weinig collega’s. Maar er wordt naar ze geluisterd, deze mensen in de frontlinie. Er gebeurt dan een hoop. Het begint met een omdoping van het beroep: voortaan spreken we over ‘zorghelden’ en die krijgen vooral applaus. Vervolgens komen er Europese belastingen, om een klimaatfonds te betalen. Frans Timmermans lanceert immers zijn ‘green deal’: Corona valt van vleermuizen, dat is met dieren en milieu, vandaar dat milieubescherming naar de EU gaat. De Green Deal houdt een verplichte afstoting in van landbouwgronden van tien procent in. Dat zal 26 miljoen mensen de honger in duwen, maar we doen het voor de zorghelden. Een Europees fonds gaat Corona bestrijden door voorlichting over ‘gendergelijkheid’ te geven op Italiaanse scholen en er komen computerlessen voor Bulgaarse oudjes en windmolens in Marokko, de pandemie bestrijden doen we samen. De ECB gelooft dat je in een pandemie geen contant geld meer moet gebruiken en voert daarom digitaal geld in: dat helpt ook weer tegen klimaatverandering. De ECB koopt nu ook verlieslatende bezittingen van banken, zodat deze geen schade meer ondervinden van hun eigen risicovolle handelen. Ook dit helpt in de strijd tegen Corona, want de beurskoersen van banken gaan omhoog. Dit verruimende beleid zorgt voor een explosie van de huizenprijzen, geld moet ergens heen. Verplegers, sorry, zorghelden, kunnen daarom nergens meer een betaalbaar huis krijgen en haken massaal af. Daardoor is het aantal IC-bedden na twintig maanden in de pandemie lager dan ervoor maar ook dat offer moeten de zorghelden maar brengen, alles mag immers wijken voor de zorghelden. Ook op internationaal niveau gebeurt er veel. Er komen EU-battlegroups, Nederland gaat het vetorecht afschaffen en de Europese commissie mag zelf belastingen heffen, een breuk met het regeerakkoord. Maar het was nodig, want met die belastingen kan rente op eurobonds worden betaald en we hebben te maken met een pandemie. De opbrengsten van die obligaties gaat naar digitalisering van de samenleving, zodat de overheid alle medische en bancaire gegevens aan elkaar kan koppelen in de strijd tegen het virus. Dat is een ernstige schending van de grondwettelijke vrijheden. Duitsland heeft een grondwet die in 1948 vernieuwd is. Die bevat burgerrechten waar niet aan getornd mag worden. Het is een reactie op de gruwelijkheden van de nazi’s, die burgers als bezit zagen. Om herhaling van de Oorlog te voorkomen is er een burgerdemocratie ingevoerd maar die mag wijken, omdat er een virus is (artikel 23). De inperking van de vrijheden gebeurde per decreet, dat heeft Duitsland al 80 jaar niet meer zo gedaan.

Alles moet maar kunnen vanwege Corona, vooral dingen die heel veel geld kosten. De ECB drukt dat geld bij en dat zorgt voor knetterhoge inflatie, alles wordt duurder. Dit maakt het voor de middenklasse (zoals de Zorghelden) onmogelijk om ooit nog een huis te kopen. De verplegers betalen de rekening van de crisis waar ze zelf last van hebben en iedereen vindt dat normaal. De grote winnaars van de crisis zijn de pandjesbazen, beleggers, miljardairs en directeuren van banken. De verliezers vinden we in de hardwerkende middenklasse met daarbinnen de zorghelden en de hele samenleving laat het lekker gebeuren. Zo verdwijnt het sociaal contract, waarbij een mooie, fatsoenlijke baan bij hard werken toegang geeft op zijn minst een zeer bescheiden huis. Mensen raken moedeloos van de beperkingen, de klasse die geen passief inkomen kan genieten wordt armer en daardoor gefrustreerd. De samenleving radicaliseert en wordt gewelddadiger. Waarom zou je immers nog werken als je toch nooit een huis krijgt? Het sociaal contract en de grondwet werden geofferd voor een vals gevoel van veiligheid, want de vaccins zijn geen wondermiddelen. Dat kan ook niet, als ze niet tenminste een keer in de winter zijn getest. En dit is de eerste winter sinds de vaccinatiecampagne, eigenlijk de eerste keer dat de experimentele vaccins echt hun waarde kunnen tonen. Wat blijkt: ze beschermen de kwetsbaren zichtbaar tegen overlijden, maar nauwelijks tegen besmetting. Daarom gaat de regering door met het verder slachtofferen van vrijheden en de koopkracht van de middenklasse. Omdat deze strategie niet werkt, is niet in te schatten wanneer dit stopt.

Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als dit zo nog een jaar of wat doorgaat. Ik had er een gesprek over met de vrienden van Gold Republic, hier te zien: veel kijkplezier toegewenst. Wilt u meer van mijn werk weten, meedenken en mijn inhoudelijke borrels bezoeken, kijk dan op mijn BackMe-pagina. Graag zie ik u snel weer na 14 januari 2022, laten we hopen op het beste. Ik probeer met mijn volgers oplossingen te formuleren tegen de radicalisering, met video’s en boeken. Meer kan ik op korte termijn in mijn eentje niet doen. Doet u mee?